Jméno
Password
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

||
 

 Category: / Articles & Guides /

 

Výmena oleja v prevodovke - ML5C ( 5 stupnový manual )


Vytvoril užívatel Růža

Tak jsem konečně teď při výměně motorového oleje, při 215 000 km, vyměnil i ten převodový olej (dal jsem tam TOTAL Transmission BV 75W80, 1l/155,- Kč).
Vypustil jsem ho spodním výpušákem. Převodovku jsem ani jízdou nezahříval, protože olej je i studený dobře tekoucí a vyteče všechen lehce. Vypustil jsem ho 1,8 litru, takže žádný nechyběl, byl ještě krásně voňavý (bez přepálení), pouze byl do hněda zakalený. Ještě na výpustním šroubu je magnet, na kterém se případně zachytávají kovové špony nebo šupinky z opotřebení. Já jsem na něm měl jenom takový šedivý film, což myslím, že je v pořádku.
Nový odměřený olej (1,8 litru) jsem nalil "špryckou", po vyndání tělesa vzduchového filtru, "odvdušňovákem" převodovky. Je to takový plastový celek na vrcholu převodovky, z kterého se lehce sundá vrchní víčko a můžeme nalévat. Na nalévání si můžeme udělat i přípravek z PET lahve a nějaké vhodné hadičky.
Po výměně se řazení subjektivně trochu zlepšilo, ale musím říct, že ani před tím nijak špatně neřadila.
Vzhledem k tomu, že se nejedná o žádnou složitou ani drahou věc, tak po 200 000 km ji určitě doporučuji. Nic se tím neskazí a na tom vypuštěném oleji i poznáte do jaké míry je vaše převodovka opotřebená.

Kontrolny otvor:



"Špeciálny" nástroj:



Od views 27700 x.

  
Users online  
Newest posts  
Advertising  
Pictiures  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator